• +4000 terapi sessioner
  • +8 års klienterfaring
  • +95% oplever positiv forandring

Hypnose og hypnoterapi

Hypnoterapi/ hypnose

Hypnoterapi er hypnose som bruges i en terapiform.

Hypnoterapi hjælper dig med at bryde en skadelig eller uhensigtsmæssig vane eller adfærd.

Her kan du læse om hvad hypnose er, og få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om hypnose og hypnoterapi. Du kan også læse om baggrunden for selvhypnose og hvilken videnskabelig virkning der ligger bag.

 I videoerne kan du få en introduktion til hvad vi tilbyder, og hvad du kan forvente af at få ud af vores tilbud. 

 Døjer du f.eks. med søvnproblemer, stress, uro, angst, fobier, humørsvingninger, dårlige vaner, lavt selvværd  eller andet der bremser dig, kan hypnose gøre en stor forskel for dig og dit liv. 

 Kig dig gerne omkring på siderne og bloggen hvor der løbende kommer forskellige indlæg om hypnose, hypnoterapi og selvhypnose.  Dem kan du bruge som inspiration når du skal udvikle dig med selvhypnose til at finde din indre ro og styrke. 

 Jo flere gange du tager dig tid til at lytte til lydfilerne, jo større effekt har det for din personlige selvudvikling.

Velkommen til og god fornøjelse!

Hypnoterapi er hypnose i terapi form. Du vil blive guidet til at slappe af i den hypnotiske tilstand. Så du kan blot slappe af og nyde din personlige udvikling.
Hypnoterapi vil gøre dig rolig og skabe mere overskud. Du vil få redskaber undervejs, så du trygt kan nyde det og glæde dig over, at din krop allerede godt ved hvad hypnose er. Det er en helt naturlig evne, som vi alle har.

Rigtig god fornøjelse med din hypnoterapi!

- Marianne

Hvad er hypnoterapi

Kort sagt er Hypnoterapi,  terapi sammen med hypnose.

Hypnose er en tilstand hvor hjernebølgerne svinger på alfa/theta niveau, og dette sker helt naturligt mange gange om dagen. Du laver på denne måde selv hypnose dagligt fx når du dagdrømmer, fordyber dig i en god film eller bog og lign.

Når hjernen arbejder på dette niveau, er man meget afslappet men dog opmærksom og det bevidste/kritiske sind er ikke dominerende, som det er i beta tilstand. I denne hypnotiske tilstand er underbevidstheden åben for positive forslag og forandring.

Hypnoterapi handler om at ændre de hæmmende overbevisninger, vi igennem livet har skabt os, omkring os selv og omverdenen, til nye positive og hensigtsmæssige overbevisninger.

Vores overbevisninger er kommet, fordi de har gjort noget godt for os på et givent tidspunkt – men ofte er de ikke længere brugbare, relevante eller støttende i vores liv.

Hvordan virker hypnoterapi

Ved hypnoterapi lader man det bevidste sind træder til side, således at suggestioner/forslag lettere kan blive accepteret af det underbevidste sind, uden at blive ændret.

Eksempel på suggestion:
“Du spiser sundt og i de mængder din krop reelt har behov for”
Underbevidstheden i alfa/theta stadie vil høre og acceptere dette forslag, som det er blevet sagt. Den normale reaktion af vores bevidste sind vil derimod muligvis være: “Det kan du ikke gøre, du har jo prøvet så mange gange før og har fejlet”.

Hvorfor vælge hypnosen?

Gennem hypnoterapi kan man ændre begrænsende og negative overbevisninger til nye positive og livsgivende overbevisninger. Man kan bearbejde traumatiske oplevelser og neutralisere negative følelser og på den måde hjælpe til at genoprette balancen i livet både fysisk og psykisk.

Der er i dag meget forskning der viser, at tankens kraft er utrolig kraftfuld og at vi ved at fokusere på det positive og det vi er taknemlige for kan skabe mere af netop det.

Måske du har hørt ordsproget:
“Det du fokuserer på får du mere af” eller “Det du giver opmærksomhed/vander, gror”

Herved er hypnoterapi et fantastisk værktøj og et sundt valg for dig, der er klar til at tage ansvaret for dit eget liv og velvære.

Hypnose og hypnoterapi

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg hypnotiseres?

JA! Alle kan hypnotiseres, da det er en helt naturlig dagligdags tilstand, som f.eks. når du dagdrømmer eller falder i staver.

Kan jeg vække mig selv?

JA! Du er bevidst om alt der foregår under hele hypnosen og kan sagtens afbryde forløbet f.eks. hvis telefonen ringer, men det vil være bedt at færdiggøre hypnose sessionen uden afbrydelser.

Kan jeg huske noget efter?

JA! Du vil kunne huske alt der er sket. Underbevidsthedens registrerer det hele og der er uanet kapacitet.

Hvad er hypnosesprog?

Hypnosesprog med suggestioner/forslag er den måde man taler til det underbevidste sind for at opnå de ændringer der ønskes.

Hvornår mærkes forandring?

Det er meget individuelt. Gentagelse og indlevningsevne vil forstærke processen så jo mere du gør det, jo mere effektivt vil det være.

Hvilke områder kan det afhjælpe?

Hypnose kan afhjælpe mange ting – f.eks. 
Stress – Angst – Rygning – Sukkertrang – Lavt selvværd – Søvnproblemer
Sengevædning – Forbier – Vrede – Uro – Bekymringer – Tankemylder
Depression – Vrede

Læs mere om behandlingsområder her

Hypnose og hypnoterapi er for alle aldre

Hypnose er et fantastisk redskab til børn. Jeg har gennem årene haft rigtig mange børn til hypnosesessioner og det er en fornøjelse hver gang.

Børn er ofte mere åben og umiddelbart. De il gerne lære at hjælpe sig selv. De kan endda være utrolig gode til at fortælle hvordan de har, samt sætte ord på hvad de godt kunne tænke sig at lære at have det nemmere med.  Deres forestillingsevne og fantasi bliver flittigt brugt i hverdagen, derfor kan de hurtigt forestille sig nye ting og arbejde sig hen mod det de ønsker.

Hypnose til børn – behandling af børn

Jeg har  mange børn i hypnose behandling, og har på denne måde fået  oparbejdet stor forståelse og  ekspertise i behandling af børn.
Man kan opnå stor forandring selv for de mindre børn. Hypnose behandling starter typisk fra 5 års alderen. 

Men børn kan i princippet lære mange teknikker helt fra mindre alderstri

Udviklingen af selve EGIILA er derfor også opstået og skabt ud fra de utallige klienterfaringer. Samt sammensat hypnoserne ud fra de forskellige aldrestrins behov.

her kan du se nogle af de ting som er mest typisk:

Bange for at sove alene

Bange for mørke

utryghed ved at være social

Lavt selvværd

Svært ved at turde nye ting

Generelt usikkerhed

Angst

Bange for hund eller kat

Fobier

Uro

Svært ved at koncentrere sig

Følger af mobning

Tør ikke tage på skoleture, især med overnatning

Neglebidning

Hypnoterapi i form af hypnose lydfiler er en god måde at styrke barnet på. Gradvist vil barnet begynde at føle mere selvtillid og styrke, og derved få lettere ved alt ting i livet.

Hypnose og hypnoterapi kan hjælpe hele din familie

Hypnose og hypnoterapi