Bekymringer & tankemylder

Tankemylder og bekymringer kan være helt normalt, når der sker meget i din hverdag eller dit liv. Tankemylder kan komme og gå, men bliver det meget omfattende eller vedvarende, og har du aldrig ro i hovedet, så vil det påvirke hele dit liv i en negativ retning. Det vil nedsætte dit mentale overskud, dit overblik og tære på din livsglæde og din generelle livskvalitet og derfor også påvirke dine nærmeste og alle andre relationer.

Ved tankemylder er det hjernen, der er på overarbejde. Måske grubler du, bekymrer dig, overvejer, vender og drejer, reflekterer, fortryder eller frygter osv. så du aldrig har ro i hovedet. Tankemylder er en stresstilstand, som kan blive så omfattende, at du ikke kan koncentrere dig om ret meget, hukommelsen svigter og du får måske søvnproblemer? Du bliver mere og mere nedslidt og udkørt.

Da vores tanker også smitter af og påvirker kroppen, kan det være du også oplever uro, anspændthed, smerter og overfladisk vejrtrækning eller andet.

Vores mindset kan være vores bedste ven eller værste fjende. Vi bestemmer selv hvilken
Vi har som mennesker en meget højt udviklet hjerne. Hjernen er et organ, i lighed med de andre indre organer i kroppen, og alle organer kan blive overbelastede. Videnskaben mener, at vi tænker omkring 60 til 90.000 tanker om dagen. Vi er som mennesker gode til at løse komplekse opgaver, og vi kan lære og tilegne os viden hele livet igennem. Men tanker og reflektioner om fortiden, nutiden eller fremtiden, kan blive til bekymringer, selvkritik eller frygt, hvilket kan føre til lavt selvværd, stress, depression og meget andet som forringer din livskvalitet.

Derfor er det vigtigt, at du ved, at du kan ændre på negative eller uhensigtsmæssige tankemønstre. Du er ikke dine tanker, men dine tanker kan præge og styre hele dit liv.

Jeg er klar til at skabe det liv jeg ønsker