Vinteren er en hyggelig tid fyldt med samvær og gode stunder. Men det er ikke lige let for alle, at dagene bliver kortere, koldere og mørkere. Så her kommer vi med fem råd til at booste dit vinter-mindset og få mest ud af vinteren.
Første råd: Det sociale
Vores første råd er at huske at være social. Vi er sociale af natur, og det tilføjer meget god energi til vores liv at tilbringe tid med hinanden. Så omgiv dig jævnligt med mennesker, hvis selskab og mentaliteter du føler, giver dig positiv energi og hjælper din udvikling i den retning, du ønsker, den skal gå. Det kan være en sjov og hyggelig tilgang til behandling af manglende energi. Om det er en cafe-date med et par veninder, gløgg og æbleskiver med dine sødeste kollegaer, eller at bruge en aften på at lave julepynt med familien, bestemmer du helt selv. Gør det, der giver dig mest og gør det sammen med nogen, du holder af.
Andet råd: Det aktive
Vores andet råd er, at man får skabt plads til bevægelse i sin hverdag. Der er mange gode grunde til at være fysisk aktiv. Det er nok de færreste, der ikke kender til Sundhedsstyrelsens anbefaling om mindst 30 minutters fysisk aktivitet om dagen. Fysisk aktivitet gør rigtigt mange gode ting for både det fysiske og mentale helbred. Blandt andet øger det både dit mentale overskud, din generelle livskvalitet og er effektivt mod symptomer på stress og angst. Men med en travl hverdag er det ikke altid lige let at finde tid til. Vi vil derfor i forlængelse af det sociale første råd anbefale at finde sig en aktivitets-makker. Det kan være en nabo, en kollega, et familiemedlem eller en, man finder gennem holdsport. Det vigtigste er, at det er en man kan indgå regelmæssige aftaler om fysisk aktivitet, hygge sig med og hjælpe hinanden til at være konsekvente og vedholdende.
Tredje råd: Det lyse
Vores tredje anbefaling er, at man sørger for at få en god mængde lys i løbet af dagene. Om natten udskiller hjernen stoffet melatonin, og i de lange vinternætter udskilles der mere end ellers, hvilket kan forstyrre kroppens naturlige døgnrytme. Derfor oplever mange, at de føler sig mere trætte om vinteren, skriver Sundhed.dk. Måder at modvirke det kan være ved at sørge for at lukke mere lys ind og trække gardinerne fra, der, hvor man opholder sig, eller skrue op for lyset, både derhjemme og på arbejdspladsen. Alternativt kan man også tilkøbe D-vitamin på apoteket eller anskaffe sig en UV-lampe.
Hvis man gerne vil forsøge at være forebyggende, kan det også hjælpe at indtage mere naturligt lys hen over sommeren og efteråret, da det ruster kroppen til at gå vinteren i møde.
Fjerde råd: Det søvnige
Det næstsidste råd omhandler søvn. En god døgnrytme er vigtig for vores mentale helbred. Kroppen og psyken oplader sig til en ny dags indtryk, når vi sover. Samtidig forbedrer en god nattesøvn immunforsvaret, kreativitet og hukommelsen og forebygger stress, angst og depression. At få god søvn er altså helt centralt for et stærkt og positivt mindset og et godt liv. Derfor har vi hos Egiila også fokus på søvn og søvnproblemer i alle aldersgrupper i vores katalog af filer til selvhypnose. Her har vi både filer med hypnoser, man kan lytte til, når man har svært ved at falde i søvn, og til, når man vågner igen om morgenen, så man også får en god start på dagen.
https://egiila.com/behandlingsomraader-i-hypnose-terapi/hypnose-mod-soevnproblemer/
Femte råd: Det mentale
Vores femte og sidste råd, er lidt mere overordnet. Det er, at man bør være generelt opmærksom på sit og andres mentale velvære. At huske på at tage hånd om sig selv og sin omverden ved at bringe et positivt mindset med sig, hvor man kan, og dele det med så mange andre som muligt. Vinteren er også hyggens tid, og det er vigtigt, at vi husker at dele de glæder den kan bringe – lige så meget med os selv for at booste vores egen energi som med andre for at booste deres.
Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan Egiila hjælper unge, børn og voksne med deres mentale helbred gennem hypnose og hypnoterapi. Så læs med på vores blogindlæg.
Sådan kan jeg hjælpe dig og dine kære,