• Ro
 • Glæde
 • Overskud

Børn – hypnose

Hypnose for børn

Børn hypnose

– Har dit barn svært ved at sove?
– Er barnet urolig?
– Er barnet ked af det?
– Er barnet meget forsigtig, og har svært ved nye ting?
– Virker barnet usikker på sig selv og andre?
– Har barnet svært ved at være social?
– Har barnet været mobbet?
– Har barnet svært ved at koncentrere sig?
– Er barnet meget vred og irritabel?
– Mistrives barnet? Har dit barn angst problematikker?

Hypnose terapi kan hjælpe børn med:

Eksempelvis:

 • Angst og bekymring
 • Adfærdsproblemer
 • Sprogproblemer
 • Fobier (flyskræk, tandlægeskræk, edderkoppefobi, højdeskræk)
 • Mareridt og søvnproblemer
 • Uro
 • Koncentrations besvær
 • Hjemve
 • Smerter
 • Lavt selvværd og usikkerhed

Børn har stor glæde af selvhypnose

Børn er ofte selv i et hypnotisk stadie, mange gange om dagen. Når de leger, fantaserer, dagdrømmer og lign. De har let ved at bruge hypnose teknikkerne.

Alt for mange børn og unge går rundt og oplever enten ubehag, angst, lavt selvværd, mavesmerter, uro, søvnproblemer eller andet som giver dem en stresset og problemfyldt hverdag. Desværre bliver også mange mobbet, hvilket er meget traumatisk for et lille barn, se mere her: https://egiila.com/behandlingsomraader-i-hypnose-terapi/angst-hos-boern/

Mange unge udvikler depression, fordi deres stress situation ikke blev bearbejdet på et tidligere stadie. Det er rigtig synd og kan give alvorlige sår på sjælen.

 

Kan små børn hypnotiseres og lave selvhypnose?

Børn-hypnose

Svaret er: JA

Faktisk har mindre børn  endnu lettere ved at gå i hypnose, da de i forvejen har et meget kreativt sind, og nemt ved at forestille sig ting og har en god indlevningsevne.

De føler faktisk at de kommer lidt på en lille ” rejse” og glæder sig til næste gang. Jeg elsker børn og har selv 3,  som nu er ved at være store.  2 piger og 1 dreng. Så selv om de nu er ældre, er de min inspirations kilde til også at arbejde med børn.

Hver gang et barn bliver hjulpet via hypnose betyder det, at hele deres liv også som voksen bliver nemmere. Børn er den største gave og fortjener det bedste.

Alle forældre gør alt deres bedste, for at være den bedste forældre for sit barn, også selv om livet måske nogle gange gør ondt, og at have et barn der ikke trives er meget hårdt for hele familien.

Hypnose til behandling af børn i Norge

I Norge har læger og psykologer brugt hypnose til behandling af børn, lige siden slutningen af 1970’erne, på det daværende Rikshospitalet i Norge, med læge Helene Helgeland.

Hun er overlæge og børne- og ungdomspsykiater ved Afdeling for børn og unges psykiske sundhed ved Oslo universitetssykehus, hvor den nu pensionerede professor i børnepsykiatri Inger Helene Vandvik i samarbejde med kollega og efterfølger professor Trond Diseth startede en uddannelse i klinisk hypnose i 2008.

I dag er det Helene Helgeland som leder uddannelsen sammen med psykologspecialist Maren Lindheim.

Helene Helgeland har i mange år brugt hypnose som en integreret del af behandlingen af børn, der lider af for eksempel smertetilstande, angst og psykiske reaktioner i forbindelse med anden sygdom.

Der er i dag er mange måder at se på, hvad det vil sige at bruge hypnose i behandlingen, fortæller professoren.

Citat fra Helene Helgeland:

“Hypnose kan styrke kommunikation med børn,
I en ideel verden har alt sundhedsfagligt personale viden om hypnose og god kommunikation”, mener børne- og ungdomspsykiateren.

“Forestil dig et barn, som græder, fordi det skal stikkes af lægen, og det er kaotisk og støjende. Så får barnet beskeden: ‘Skynd dig! Det er ikke farligt! Det gør som regel kun situationen værre.”

Helene Helgeland slutter:

“Det har en helt anden effekt, hvis man siger: Jeg kan godt forstå, at du er bange og synes, det her er svært. Men jeg og mor skal nok hjælpe dig, du kan være helt tryg. Det er helt i orden at græde, for du ved, hvad der er bedst for dig nu, nu da du gør et så vigtigt arbejde for kroppen. Vi gør det sammen, når du er klar.”

Læs mere her fra Videnskab.dk

Det siger andre om Egiila

Jeg har fået en hel anden tilgang til livet, og det hele føles meget lettere nu. Det er virkelig det bedste, jeg har gjort for mig selv.

- Nanna

En fantastisk følelse af velvære, indre frihed, samt en masse gode værktøjer til, at finde en indre ro og glæde, selv i stressede og svære tider.

- Eva

Giver værktøjer man ikke er klar over at man har!

- Casper

Det skal være sjovt at være barn!

Med hypnoterapi lærer du dit barn at egenomsorg er vigtigt.

børn hypnose

Hypnose, børn og søvn

Har dit barn svært ved at sove og falde til ro?

Måske utryg ved at sove alene? Hypnose til børn er lavet som en behaglig, afslappende historie fortælling, der gør det hyggeligt at falde til ro. Du kan lytte sammen med dit barn, eller barnet kan lytte selv. Langt de fleste børn syntes at selvhypnose er rart og helt naturligt for dem.

Søvnvanskeligheder kan være hårdt for både dit barn og dig som forældre. Husk at barnet mærker din frustration. Dvs. jo mere rolig og afslappet du er omkring sengetid, jo mere vil dit barn også slappe af. Vigtigt at få nogle gode sovemønstre og vaner ind tidligt i barnets liv. det skaber tryghed og ro.

Undgå søde sager der gearer barnet op, skru ned for støj, tal roligt og afslappet. Gør det til noget der er hyggeligt og rart for alle. Barnet har brug for sin søvn for at få bearbejdet læring og alle dagens mange indtryk.

Det siger andre om børn og hypnose effekt:

“Let at anvende. Kan bruges både af voksne og børn. Relevante emner og godt udvalg af lydfiler.
Vi afprøvede hypnosefilen “Sove alene” til min søn, som ofte stod op om natten og det havde en god virkning på ham og han vågner slet ikke så ofte længere”

Børn med angst symptomer

Hypnose til børn med symptomer på angst kan hjælpe både dig og dit barn på vej til at finde ro og overskud. Og ikke mindst til, at styrke troen på egne evner. Der findes mange måder hvorpå angst hos børn kan komme til udtryk, både fysisk og psykisk. Nogle af de mest almindelige tegn kan være: øget nervøsitet, følelse af ubehag, uro, hjertebanken, ondt i maven, opkast og kvalme, hovedpine, isolerer sig, usikkerhed og lavt selvværd, manglende tro på egne evner, svært ved at koncentrere sig og generel mistrivsel. For her blot at nævne nogle.

Hypnose terapi er en blid form for terapi til dit barn

Hypnose terapi er en nem og meget blid form for terapi til dit barn. alle lydfiler er udviklet professionelt, ud fra utallige klienterfaringer, som sikre dig og jer, at de er bygget på et bredt fagligt grundlag.

Selvhypnose i form af eventyr fortælling er en nem måde for både barnet og dig som forælder. Det gør udvikling til noget der er nemt og rart for alle parter.

Vi udvikler hele tiden og gør vores bedste for at dit barn og du kan føle sig i trygge hænder.

Tilbage til forside: EGIILA forside

børn hypnose

Har du en ung teenager som også har brug for hjælp?

Der kan være mange udfordringer for unge og meget de skal forholde sig til.

Jeg har igennem årene fået oparbejdet stor erfaring og indsigt i også de unges udfordringer. Derfor er der også udviklet lydfiler specielt tilpasset unge, da det er min oplevelse at de er meget mere åbne og modtagelige for deres ønskede forandring, når de kan mærke at jeg taler og forstår den unge, helt i øjenhøjde og med accept og respekt for deres udfordring.

Brænder du også for at hjælpe andre børn?

Så kan du blive frivillig, hvis du er faglig engageret i børn, Børns Vilkår mangler lige nu frivillige, som kan give en ekstra hånd: Det vil vi gerne hjælpe med at dele ud, for de gør et fantastisk stykke arbejde, og hjælper rigtig mange børn.

Børn er det dyrebareste vi har, men ikke alle børn føler at de bliver hørt, set og forstået. har du lyst til at være frivillig hos Børns Vilkår?, se mere her:

https://bornsvilkar.dk/bliv-frivillig/

Har du lyst til at støtte Børns Vilkår med et bidrag:

https://bornsvilkar.dk/stot/

Børns vikår

børns vilkår hjælp