• Ro
  • Glæde
  • Overskud

Ro og nærvær i hverdagens travlhed

 Af: Lina Andersen, pædagog

En milepæl for mange børn og forældre, er slutningen af institutionslivet og begyndelsen af skoledelen. Børn i denne alder står med en udfordring ved at skulle balancere i de høje krav der stilles omkring basale og faglige færdigheder. Derudover skal de finde overskud til at finde sig selv og skabe nære relationer til andre.

Vi ved, at børns udvikling og trivsel har stor betydning for barnet og vil præge helt op i voksenlivet. Dette er dog langt fra nemt i dagens samfund hvor der er mange børn om få voksne, der er meget støj og mange forventninger og det kan være svært at trække sig tilbage, finde ro og fordybe sig.

Vi lever i en kultur hvor flere og flere børn har lange dag i daginsitutioner og skoler og derudover vil vi gerne der skal ske en masse i fritiden lige fra aktiviteter, besøgsaftaler og ja så lige en tur i Djurs sommerland inden weekenden slutter. Dette kan stresse børn meget, da den ro og opladning de har brug for ikke skabes, hverken i hverdagen eller weekenden.

Så hvad kan man som voksen så gøre?

Generelt er og føler de fleste børn sig glade og trygge, men nogle har svært ved at agere i det samfund vi lever i. Derfor skal vi tilbage til at komme ned i tempo, væk med vasketøjet og mobilen og bare være tilstede i nuet. Kom ud og brug naturen, spil et spil, finde en legeplads eller læs en god bog. Finde det gode nærvær.

Der findes selvfølgelig børn, som samtidig er udfordret på andre områder i form af søvnproblemer, lavt selvværd, angst mm. Børn man virkelig kan mærke mistrives. Her vil jeg anbefale at lade barnet prøve hypnoseterapi. I vil komme ind til kernen af problemet og barnet vil se det som at komme ud på en eventyrrejse, hvor deres fantasi vil blive udfoldet. For i bund og grund ved vi, at mistrives vores børn, mistrives vi.

Så kom ned i gear, aflæs og støt jeres børn og stol på mavefornemmelsen.

I gør det godt♥

familie

familie