• Ro
  • Glæde
  • Overskud

Hvad er forskellen på voksen- og børnehypnose?

Børnehypnose er tilpasset en yngre hjerne

Når vi taler om børnehypnose går grænsen der, hvor den abstrakte del af hjernen tager form for alvor.

Når det sker, anvendes nemlig den samme form for hypnoterapi som til voksne. Den er dog tilpasset en yngre hjerne, således at der tales i børnenes sprog og til deres verdensbillede.

Til børn anvendes hypnose, der i højere grad tager udgangspunkt i billeder og visualisering, da det er naturligt for langt de fleste børn at tænke i billeder. Denne form for hypnose er meget blid og minder om en historiefortælling eller en eventyrrejse. Barnet kan derfor lettere opnå indlevelse og lade sig lede, og det bliver ikke nødvendigt at bruge tid på at forklare og skabe forståelse, da processen falder dem naturligt.

Hvis der eksempelvis foreslås, at vi tager på en eventyrrejse sammen og fortæller barnet, at det kan se en film bag sine lukkede øjne, vil barnet nikke og smile, fordi det lyder som en helt naturlig ting at gøre. Det er naturligvis vigtigt, at barnet ikke føler sig tvunget til noget eller føler sig utryg. Børn ved dog godt, hvad de synes er rart og hypnose tager udgangspunkt i en behagelig, afslappet sindstilstand. Det kan for børnene sammenlignes med at lytte til en god historie.

Børns livlige fantasi og gode forestillingsevne er altså på denne måde meget gavnlige i hypnoterapi og er grundlæggende for at skabe positive ændringer i deres tanker og ubevidste sind.

Nysgerring på hvordan børn med angst kan hjælpes gennem hypnoterapi? – Læs med her Hvordan kan hjælper man børn med angst?

Børns fordele ved hypnoterapi

Når jeg hjælper børn, mens de stadig er i deres tidligere stadier af livet, giver jeg dem stærke værktøjer, som de kan trække på resten af livet. De bliver både bedre til at forstå sig selv og deres omgivelser. Hvilket kan gøre det markant letter for dem at acceptere sig selv og få nemmere ved at gå til andre og bede om hjælp. Det kan gøre dem gladere, og derved får de det også lettere ved at begå sig socialt, de får mere overskud og energi til både leg og læring.

Fordelen ved  hypnoterapi er, at det kan bruges til at arbejde med en bred vifte af problemstillinger. Hypnoterapi kan derfor med fordel bruges til at arbejde med børn om mange af de problemer, som de tumler med og kan anvendes, fra barnet er ca. 4 år gammelt – alt efter barnets modenhed.

I princippet kan hypnoterapi anvendes til alle de udfordringer, som der måtte være. Det vigtigste er at have fokus på at styrke selvværdet og selvtilliden, for når alt kommer til alt, vil enhver udfordring altid strande ved mangel på disse.

Vil du gerne have flere tips til hvordan du kan hjælpe dit barn med at skabe ro og rum i hverdagen? Læs med her Ro og nærvær i hverdagens travlhed

Dejligt, at du læste med!

Er du også interesseret i at se hvad hypnose kan gøre for dit barn?