• Ro
  • Glæde
  • Overskud

Selvhypnose teknikker

Selvhypnose teknikker

Dejligt at du er landet her på dette blog indlæg, for her vil jeg give dig nogle nemme teknikker, som du selv kan lære at anvende.

 

 

Selvhypnose – lær det selv

Du kan sagtens lære selvhypnose , det er lettere end du tror.

Personligt har jeg stor erfaring med selvhypnose, både i forhold til at styrke mig selv, men også i forbindelse  med mine klienter. Det er således min helt klare opfattelse, at du forholdsvis nemt kan lære det, og- ikke mindst- det er lære tiden værd. Selvhypnose  er virkelig en af mine store interesser, da jeg har erfaret hvor stor en virkning det kan have.

Jeg er selv selvhypnose freak

Siden eg blev uddannet som Hypnoterapeut, har det været min hensigt at lære mine klienter at bruge hypnose hjemme i deres egne vante omgivelser og dagligdag. Meget forskning peger på at al hypnose i sig selv er selvhypnose. Hypnotisørens rolle betyder mindre for udfaldet af hypnosen. Det er lang vigtigere, at klienten bruger de rette tankestrategier eller med andre ord har det rette mindset under hypnosen. Når man laver hypnose sammen med en hypnotisør  er der således i stor stil tale om guidet selvhypnose. Hypnotisørens rolle er at skrue op for klientens forventninger og forestillingsevne og klientens rolle er at bruge det hypnotisøren foreslår aktivt.

Selvhypnose – et powertool til forandring

Det er meget forskelligt hvordan forskellige hypnoterapeuter opfatter brugen af selvhypnose. Nogle går ikke særligt meget op i det, andre giver klienten en  lydfil med hjem som de kan lytte til og andre igen lærer klienten at bruge teknikker, så de kan bruge det, når som helst og hvor som helst. En ting er sikkert, selvhypnose kan være dit powertool til indsigt og forandring, når du bruger det jævnligt og positivt.

Uanset så er din evne til at gå i selvhypnose en hel naturlig medfødt evne, som du i forvejen bruger f.eks. når du dagdrømmer, “forsvinder” lidt ind i dig selv, ser en god film, læser en bog og lever dig ind i rollerne og situationen. Der vil altid være en følelse forbundet til det, så det kan også være hvor du får flashback til et dejligt minde, hvor du havde en glad følelse. Det kan dog også være det modsatte, hvor du får flash back til et dårligt minde, som gav dig en følelse af ubehag, ked af det, utryghed, usikkerhed, eller andet, som du så skal lære dig selv at komme hurtigere ud af igen. Ja, jeg vil her sige, at du faktisk lige skal huske at vække dig selv igen fra selvhypnosen og sætte noget positivt ind i stedet, ellers vil det negative kunne have en for stor effekt på dig.

Redskaber til selvhypnose

Start med:

At sætte dig godt til rette, måske med lidt stille yndlingsmusik i baggrunden..

Tag 10 dybe vejrtrækninger, hvor du virkelig giver dig tid til at mærke alt den friske luft komme ind og ud af kroppen. Begynd at forestille dig hvor afslappet din krop kan være, hvordan det føles lige inden du falder i søvn og mens du forestiller dig at kroppen bliver tungere og mere afslappet, så lad dine tanker finde et godt og glad minde frem, mærk følelsen, forestil hele situationen. bare tag dig rigtig god tid og lad tankerne vandre mere og mere. l Luk øjnene og bare forestil dig farver, lyde, dufte, følelser og fornemmelser. Læg mærke til små detaljer og begynd at forestille dig hvordan du kan bruge det minde i dit liv nu til noget der kan give dig glæde.  Forestil at du skruer op for det du har mere lyst til.

Tag dig alt den tid  til det, som du har lyst til.

Når du har brug for det åbner du øjnene igen.

Du kan bruge denne lille øvelse på daglig basis, og du vil opdage nye ting gradvis som kan give mere af den gode følelse.

 

Håber du får glæde af at lave lidt mere selvhypnose. Husk din underbevidsthed er et fantastisk redskab, så brug den klog og vis, så vil du opdage mere og mere af eget potentiale.

Når du lytter til lydfilerne bliver du guidet til selvhypnose, du kan frit vælge den lydfil der fæles godt for dig, og du kan også mixe det med dine egne selvhypnoser ind i mellem i din dagligdag. Find den rutine der passer dig bedst.

De bedste hilsner

Marianne

 

Se flere gratis tips her: