• Ro
 • Glæde
 • Overskud

Meditation og hypnose

Meditationens fordele der minder om hypnose

Fordelene ved at meditere: 

 • Du beroliger hjerterytme og åndedræt
 • Du beroliger dit nervesystem
 • Sænker stresshormonet cortisol i kroppen
 • Du opbygger stærkt immunforsvar
 • Forøger serotoninproduktionen, hvilket forbedrer humør og adfærd
 • Kan mindske fysiske smerter og muskelspændinger
 • Du får mere overskud og større tålmodighed i hverdagen

Formålet med meditationen er at bringe mere ro og velvære i både krop og sjæl. Fokus her er  at træne hjernen og gøre den mere afslappet.

Meditationen bruger man for at gøre vores sind klart for alle tanker og distraktioner, nogen bruger det for afslapning og andre som metode til at forsøge et højere tilstand at være i.

 

Meditationen kan gå hånd i hånd med Yoga

 • og  hypnose kan hjælpe dig dybere

Mange vælger at kombinere Meditationen med Yoga. Når man mediterer vil det smitte positivt af på Yoga træningen, som vil opbygge bedre koncentrationsevne, og blive bedre til at være opmærksom på sin krops signaler.

Lige meget om det er meditationen eller yogaen du vil starte fra, kan begge gå hånd i hånd sammen. Hvor yoga træningen også få stor indflydelse på dine meditative øvelser ved, at du træner åndedrag og bliver mere komfortabel med at bruge dette som redskab til at finde nærvær og fordybelse i nuet.

Link til Meditations øvelser :

https://yogatips.dk/meditation/ 

Yoga er en 5.000-årig ældgammel praksis fra India, som senere blev spredt rundt omkring. Yoga har fokus på vejrtrækning, fleksibilitet og styrke for at booste mentalt og velvære. Det er sammensat af en gruppe af fysiske, mentale og spirituelle praksisser eller discipliner.

Hovedkomponenten af yoga er vejrtrækning og kropsholdning, bevægelser som har fokus på forbedringen af styrke og fleksibilitet.

 

Hvad er formålet med Yoga?

Yogaens oprindelige kontekst var spirituel udviklingspraksis for at træne krop og sind til selv at observere og blive bevidst om deres egen natur. Formålet med yoga var at dyrke skelneevne, bevidsthed, selvregulering og højere bevidsthed hos individet. 

 

Hvordan hjælper Yoga dig og din krop, minder det  også om Hypnose?

Forankring af din praksis med disse stillinger giver dig mulighed for at høste fordelene ved yoga – fleksibilitet, forbedret muskelstyrke, beskyttelse af rygsøjlen, øget blodgennemstrømning og endda forbedret lykke. 

Yoga er en interne funktion, mens hypnose ofte kommer fra ekstern kilde.  Selvom selvhypnose er mulig, kommer dette typisk fra at fokusere på et eksternt objekt eller tanke. 

Det menes, at der er 19 forskellige typer yoga og 66 grundlæggende yogastillinger.

 1. Forbedre fleksibilitet og styrke.

Yoga strækker dine muskler. Stående stillinger arbejder på musklerne i underkroppen, og inversioner, som nedadgående hunde- og ambulancer, styrker overkroppen. 

 1. Stå oprejst.

Mange stillinger i yoga kan styrke kernemuskulaturen i din mave og ryg. En stærk kerne fører til en bedre kropsholdning, som kan være med til at forebygge ryg- og nakkeproblemer.

 1. Lindre stress- og angst niveauer.

Yoga involverer åndedrætsøvelser, der tvinger dig til at være opmærksom på dit åndedræt. Dyb vejrtrækning kan hjælpe dig med at slappe af næsten øjeblikkeligt, hvilket kan hjælpe med at lindre stress og angst.

 1. Reducer lændesmerter.

At dyrke yoga i flere måneder kan lindre kroniske lændesmerter, hjælpe dig med at fungere bedre og berige din livskvalitet.

 1. Forbedre søvn.

Yoga har vist sig at det kan hjælpe folk med at sove bedre.

Hypnose kan så meget mere:

Hypnose virker også beroligende, så den har alle fordelene fra meditaiton og yoga tilsammen + den kan afhjælpe dårlige vaner og opbygge nye og bedre. Hypnosen kan forbedre dit liv på et højere plan.  Jeg kan også beskrive dem som, at det er mental udstrækning og udvidelse. Du styrker dine mentale muskler.

Hypnose kan også hjælpe dig med til at give slip på ting som, tanker, minder, dårligt følelser der for dig til at tænke alt for meget . Hypnosen kan hjælpe dig med disse, da det åbner for det ubevidste sind. Så man kan sige at hypnose er afslapning med et meget større formål. Hypnose er et fantastisk redskab til at udvikle sit mindset. Og da mange allerede kender til meditation og yoga, gør det det også meget lettere for dig at tage din udvikling 10 spadestik dybere ved at bruge selvhypnose til ændringer af dine vaner. Samt ikke mindst til at øge dit potentiale.

meditation yoga      yoga