• Ro
  • Glæde
  • Overskud

Hvorfor er hypnose godt for børn?

Hypnose og hypnoterapi er en god behandlingsform for børn, fordi de har let ved at se ting for sig, dagdrømme, tænke og se i billeder. Oftest er det, der sidder i dem af forkerte handle- eller tankemønstre endnu ikke så fastlåst, som det er i de voksne.

Hos mindre børn er det kritiske sind ikke rigtig udviklet. Derfor kan de også nemt komme til at danne uhensigtsmæssige overbevisninger, ud fra de mønstre de spejler sig i – særligt hos forældrene. Hvis far og mor eksempelvis skælder ud og råber, kan det for barnet blive en overbevisning om, at “mor og far ikke så godt kan lide mig”. Specielt også hvis andre situationer i familien gør barnet utryg, barnet ikke får ros og anerkendelse eller ikke får lov til at tage alderssvarende ansvar mm.

Børn, især de mindre, tager ukritisk det til sig som en voksen siger. De har sværere ved at sortere i, hvad der er sandt eller falsk. Eksempelvis er der mange børn der tror på trolde og drager, og denne manglende kritiske sans kan være en ulempe i nogle sammenhænge. Omvendt kan børn have en stor fordel i forhold til hypnoterapi, ved netop ikke at være så kritisk indstillet.

Børn har lettere ved at tilgå forandringsproccesen

Hypnoterapi til børn er således en meget behagelig terapiform, og børn kan opnå bedringer på mange forskellige udfordringer. Eksempelvis uro, utryghed, nervøsitet, neglebidning, hvis de er bange for mørke, bange for at sove ude, er højdeskræk, har fobier, er bange for hund og kat, er bange for at sove alene, er bange for ikke at være gode nok, har svært ved at fokusere eller har svært ved at begå sig socialt. Kort sagt alt hvad der giver øget utryghed, tristhed, vrede, bekymring, uro og lignende.

Når dette er sagt, er det også vigtigt at slå fast, at alle kan opnå at få mere glæde, overskud, energi, bedre selvværd og selvtillid og dermed blive en bedre udgave af sig selv – både med udgangspunkt i små eller store udfordringer.

Hypnose virker, uden at man bevidst skal ændre eller tage sig sammen. Når man har fået det nye budskab lagt ind, så virker det indefra ved at ændre ens handlemønstre ubevidst. Husk i den forbindelse at det der kommer fra den ubevidste del, er ni gange så stærkt, som det den bevidste del står imod med – selv hos voksne. En naturlig måde der ligger ligetil for børn – og forøvrigt også hos os voksne, når bare vi lige vænner os til at ting kan være anderledes. Hvis vi som voksne vælger at være åbne for forandring, har vi også forholdsvis let ved det.

Dejligt, at du læste med!