• Ro
  • Glæde
  • Overskud

5 tips til ro, glæde, energi

5 Tips til dig der ønsker at få mere ud af dit liv!

Vi lever i en stresset hverdag, hvor ro kan være en mangel.

 

1. Skru ned – få mere ro


Støj påvirker dit helbred. Ifølge FN’s verdenssundshedsorganisation, WHO, er støj sundhedsskadelig. Her er blot nogle af de skader, som WHO har listet som følge af støj:
• Hovedpine
• Søvnforstyrrelser
• Forhøjet blodtryk
• Stress
• Forøget risiko for hjerte-karsygdomme
Så skru ned, hvor du kan og tag et frikvarter langt væk fra byen så ofte som muligt.

Sluk for fjernsyn, pc mm – tag en pause uden konstant stimulation.

Tag dybe vejrtrækninger, og mærk hvor godt det føles!

In Indre ro – Meditér

Det er vigtigt at du vænner dig til, at lytte til dig selv og øver dig i, at give slip på din mentale kontrol. Nogle er født meditative; de behøver bare at sætte en halv time af til at glo i stilhed, men langt de fleste vil have gavn af at lære en meditationsteknik til at skabe ro i sindet. Det kræver disciplin, fordi du skal gøre det hver dag. Ved at meditere og slappe af styrker du dit indre. Hvis du ikke ved hvordan, kan du finde bøger på biblioteket om meditation, gå på nettet, på kursus eller finde nogle at meditere sammen med.

 Øv dig i at acceptere det der sker
En indisk vismand blev engang spurgt, hvordan han dog kunne være så rolig? Han svarede: “I don’t mind what happens” – “Jeg har ikke noget imod det, der sker”.
Vrede, irritation, træthed, negativ tankegang og så videre opstår ofte, fordi der sker noget andet, end det du har lyst til skal ske, eller det du vil have skal ske. Men livet udfolder sig altid på uventede måder, og vi kan langt fra altid få vores vilje. Hvis du indstiller dig på det og tager imod det, der sker med venlig nysgerrighed og accept frem for modstand, vil du opleve livet på en helt anden – og meget mere fredfyldt – måde.
Større åbenhed og accept vil gøre det lettere at handle hensigtsmæssigt i situationen. Hvis du stadig reagerer med voldsomme følelser, er der muligvis noget betydningsfuldt på spil for dig. Det må du ikke overse, men undersøge nærmere – eventuelt med bistand fra en kvalificeret terapeut.

 

2. Skru ned for kaffe, cola, sukker og alkohol.


Kaffe, cola og alkohol er stimulanser, der stimulerer dit nervesystem. Det betyder, at det sætter skub i det:
• Pulsen stiger
• Hjertet banker hurtigere
• Blodet løber raskere i årene
… og vi føler os normalt bedre tilpas. Mere vågne og opmærksomme. Men, men, men … det er at gå den forkerte vej. Du skal ikke bruge noget, der stimulerer kunstigt. Det er vigtigt, at du omsætter den energi der er og passer på kroppen imens. Stimulanser har den ulempe, at de fyrer op med ekstra brændsel, og det forbruger af den samlede brændselsmængde.
Så hvad enten du er på koffein, alkohol, sukker, nikotin eller andet, så har det en pris på lang sigt. Du vænner dig til at fungere på et kunstigt højt niveau, og det tærer på din krops forbrændingssystem.

 

3. Drik vand og spis frugt og grønt  – giver energi!


Vand er godt for krop og sjæl. Hvis du  ikke får nok vand – og jeg mener ikke kaffe, ikke øl, ikke juice – vand! og dermed bliver lettere dehydreret, stiger angstniveauet. Drik mellem en og tre liter rent vand hver dag.
Køb dig måske en fin vandkande eller drikkedunk, som du fylder op flere gange om dagen, og sørg for altid at have en fyldt halv liters (genbrugs)vandflaske med i tasken.

 

4. Op af sofaen – ud at gå, motion og naturen giver energi!


Du har hørt det en million gange. Du får dårlig samvittighed, for du ved det jo godt: motion er gavnligt for næsten hvad som helst. Men hvad gør du, hvis du det meste af sit liv har forsømt at bruge kroppen og faktisk ikke engang kan lide den? Jeg bliver nødt til at sige det, som det er: Gro fast eller kom i gang. Der er INGEN let løsning på magelighed. Du må hive din vilje og kærlighed til dig selv op. Tage ansvar. Begynd med et kvarter to gange om ugen. Hop, løb, dans til sveden springer. Brug dine kræfter og mærk, hvad det gør ved dig. Energien vil strømme, livskraften kommer i bevægelse, og voila: pludselig føler du dig langt bedre tilpas.

.

5. Fysisk kontakt – dyrk kærligheden


Når energien bliver cirkuleret sammen med et andet menneske, som du holder af, er der stadig energi. Det skal føles rart for dig, så alt med sex og kærlighed bør være en glæde for begge parter, for at give den gode energi, glæde og samhørighed.
Giv et ekstra knus – du udskiller lykke endorfiner ved berøring!

 

 

God fornøjelse fra mig 🙂

Kærligst Marianne

 

 

hypnose

hypnose glæde