• Ro
  • Glæde
  • Overskud

Forskellen på hypnose og meditation

Forklaring af hypnose og meditation

Med hypnose kan du forandre dig, og opnå øgede ændringer af gamle vaner og overbevisninger og dermed blive en bedre version af dig selv, men naturligvis kun hvis du selv ønsker denne forandring. Mens meditationen  er mere ren afslapning. Hypnosens formål er at skabe en øget sindstilstand for at udvikle og ændre  tanker mod et enkelt formål.  Meditation og hypnose bruges begge til afslapning og til at eliminere de uønskede tanker og stress fra en persons liv, men  kan også bruges til andre formål. 

Meditationen bruges også  til at rydde sindet for distrahering udefra, som tillader personen at give slip på sin identitet og funktion i det fysiske univers. Hvorpå en person kan nå en højere bevidsthedstilstand, som bruges til at hjælpe personen til at  bevæge sig mod et bestemt mål inden for buddhismen.

Hypnose giver dig mulighed for at fokuserer dine tanker på et bestemt mål eller ide.

Under hypnose er du mere åben for det du ønsker

Hvis du  overtænker dine dagligt problemer meget for at overveje løsningen kan det i den helt vågne, bevidste tilstand være svært at ændre sig, hvorimod når   du er i et afslappet hypnotisk stadie og mere i kontakt med din underbevidsthed , vil det føles lettere og du vil være mere åben for det du ønsker. Og dermed mere modtagelig og åben for de ændringer du gerne vil have, så du ikke på samme måde lader dine begrænsninger fylde og få plads. 

Mange tror fejlagtigt at man mister kontrol under selvhypnose, eller hypnose i terapi, det er faktisk lige modsat. Du lærer i stedet selv at få mere kontrol over dine følelser. Du er ofte dagligt i en tilstand af selvhypnose det kan være når du dagdrømmer, ser en film, eller mindes en tidligere begivenhed, og derved en bestemt følelse. Hypnosen bruges til at hjælpe personen med at håndterer problemer i sit liv og med at fokusere på en bestemt opgave med løsning og ændring, og herved opnå selvindsigt til sine egne styrker og evner.

Er du nysgerrig på, hvad hypnose kan gøre for dig?