• +4000 terapi sessioner
  • +8 års klienterfaring
  • +95% oplever positiv forandring

Ung og angst – jeg KAN ændre det♡

Som ung er der mange ting der florerer, og dagen byder på mange indtryk. Der skal laves lektier, spilles fodbold, danses og relationerne skal plejes.

Angst er en reaktion, som krop og sind kan udvise i forskellige scenarier. En normal reaktion som udløses af hjernens stresshormon, når du befinder dig i situationer hvor du er i fare, presset eller stresset.
Urinstinkterne til overlevelse som ligger i de dybere lag i hjernen, aktiveres på grund af disse hormoner og kroppen begynder at gå i alarmberedskab. Kroppen gør sig klar til enten at skulle kæmpe, flygte eller gå i en ”freeze-tilstand”, hvor vi er paralyserede.

Hvor kommer angsten fra?

Angsten kan komme af flere årsager. Overordnet set kan vi have traumer der ligger i os, ubehagelige eller negative oplevelser, som enten er sket i fortiden eller for nyligt, som vi ubevidst har skabt en negativ overbevisning ud fra.
Et eksempel kan være, at du har oplevet et eller andet der har sat sig som et traume, som efterfølgende har fået dig til, at fortælle dig selv gentagne gange: ”Det kan jeg ikke igen. Jeg tør ikke”. Du skaber altså en overbevisning, som giver dig en følelse af angst, fordi du reagerer på den situation du har været i.
Angsten opleves meget forskelligt og meget individuelt, og derfor er det også forskelligt, hvilken grad man er ramt i. Befinder du dig i et miljø, som måske kan føles stresset eller deprimerende – så kan angsten også fremkaldes af dette, fordi kroppen reagerer på dine negative overbevisninger.

Angst opleves forskelligt. Nogle lever med det, acceptere at det er der, men gør ikke mere end som så. Andre ønsker at ændre på det og få en mere nem, overskuelig og positiv tilgang til livet og livets gøremål.

????????????????

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Angsten kan vise sig på mange forskellige måder, og derfor kan det måske være svært, at vide sig sikker på om det er angst. Angst kan fylde meget i livet; man kan føle en indre uro, eller at lysten til at flygte og komme væk bliver ved at ligge i dig.
Hvis du hele tiden har en stærk følelse af kaos og panik og måske bare generelt en stærk følelse af ubehag i kroppen.
Kroppen er ubeskrivelig på den måde. Kroppen er sat sådan sammen, at den på sin egen måde kommunikere med hjernen, og fortæller når der er noget, der er i ubalance. Herfra er det vores fineste opgave at reagere og hjælpe kroppen med at komme tilbage i balance.

At komme hjem i sig selv, finde ind til essensen af sig selv, turde stå imod angsten, kræver mod. Men med en hjælpende hånd vil du have muligheden for at blomstre på ny. For at være DIG♡

Uanset om det er eksamensangst, flyskræk eller vandskræk – så kan du gøre en forskel. Når vi gentager overfor os selv, så ændre vi med tiden hjernens måde at tænke på. Det vil også sige, at når du tør stole på dig selv, så KAN du gøre en forskel.