• +4000 terapi sessioner
  • +8 års klienterfaring
  • +95% oplever positiv forandring

Hvad er hypnoterapi?

Hypnoterapi hjælper dig med at bryde en skadelig eller uhensigtsmæssig vane eller adfærd.

Her kan du læse lidt om, hvad hypnose egentlig er for noget og få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om hypnose og hypnoterapi.  Du kan også se videoerne, der forklarer herom for, at få en bedre forståelse for, hvad det er vi tilbyder og hvad du kan forvente.

Kig dig gerne rundt omkring på alle siderne og på bloggen, hvor der løbende vil komme indlæg af forskellig karakter, der bl.a. forklarer noget mere om baggrunden for hypnose, samt hvordan det helt videnskabeligt virker.

Velkommen til og god fornøjelse!

Hypnoterapi er hypnose i terapi form. Du vil blive guidet til at slappe af i den hypnotiske tilstand. Så du kan blot slappe af og nyde din personlige udvikling.
Hypnoterapi vil gøre dig rolig og skabe mere overskud. Du vil få redskaber undervejs, så du trygt kan nyde det og glæde dig over, at din krop allerede godt ved hvad hypnose er. Det er en helt naturlig evne, som vi alle har.

Rigtig god fornøjelse med din hypnoterapi!

- Marianne

Hvad er hypnoterapi

Kort sagt er Hypnoterapi,  terapi sammen med hypnose.

Hypnose er en tilstand hvor hjernebølgerne svinger på alfa/theta niveau, og dette sker helt naturligt mange gange om dagen. Du laver på denne måde selv hypnose dagligt fx når du dagdrømmer, fordyber dig i en god film eller bog og lign.

Når hjernen arbejder på dette niveau, er man meget afslappet men dog opmærksom og det bevidste/kritiske sind er ikke dominerende, som det er i beta tilstand. I denne hypnotiske tilstand er underbevidstheden åben for positive forslag og forandring.

Hypnoterapi handler om at ændre de hæmmende overbevisninger, vi igennem livet har skabt os, omkring os selv og omverdenen, til nye positive og hensigtsmæssige overbevisninger.

Vores overbevisninger er kommet, fordi de har gjort noget godt for os på et givent tidspunkt – men ofte er de ikke længere brugbare, relevante eller støttende i vores liv.

Hvordan virker hypnoterapi

Ved hypnoterapi lader man det bevidste sind træder til side, således at suggestioner/forslag lettere kan blive accepteret af det underbevidste sind, uden at blive ændret.

Eksempel på suggestion:
“Du spiser sundt og i de mængder din krop reelt har behov for”
Underbevidstheden i alfa/theta stadie vil høre og acceptere dette forslag, som det er blevet sagt. Den normale reaktion af vores bevidste sind vil derimod muligvis være: “Det kan du ikke gøre, du har jo prøvet så mange gange før og har fejlet”.

Hvorfor vælge hypnosen?

Gennem hypnoterapi kan man ændre begrænsende og negative overbevisninger til nye positive og livsgivende overbevisninger. Man kan bearbejde traumatiske oplevelser og neutralisere negative følelser og på den måde hjælpe til at genoprette balancen i livet både fysisk og psykisk.

Der er i dag meget forskning der viser, at tankens kraft er utrolig kraftfuld og at vi ved at fokusere på det positive og det vi er taknemlige for kan skabe mere af netop det.

Måske du har hørt ordsproget:
“Det du fokuserer på får du mere af” eller “Det du giver opmærksomhed/vander, gror”

Herved er hypnoterapi et fantastisk værktøj og et sundt valg for dig, der er klar til at tage ansvaret for dit eget liv og velvære.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg hypnotiseres?

JA! Alle kan hypnotiseres, da det er en helt naturlig dagligdags tilstand, som f.eks. når du dagdrømmer eller falder i staver.

Kan jeg vække mig selv?

JA! Du er bevidst om alt der foregår under hele hypnosen og kan sagtens afbryde forløbet f.eks. hvis telefonen ringer, men det vil være bedt at færdiggøre hypnose sessionen uden afbrydelser.

Kan jeg huske noget efter?

JA! Du vil kunne huske alt der er sket. Underbevidsthedens registrerer det hele og der er uanet kapacitet.

Hvad er hypnosesprog?

Hypnosesprog med suggestioner/forslag er den måde man taler til det underbevidste sind for at opnå de ændringer der ønskes.

Hvornår mærkes forandring?

Det er meget individuelt. Gentagelse og indlevningsevne vil forstærke processen så jo mere du gør det, jo mere effektivt vil det være.

Hvilke områder kan det afhjælpe?

Hypnose kan afhjælpe mange ting – f.eks. 
Stress – Angst – Rygning – Sukkertrang – Lavt selvværd – Søvnproblemer
Sengevædning – Forbier – Vrede – Uro – Bekymringer – Tankemylder
Depression – Vrede

Læs mere om behandlingsområder her